Παρουσίαση του Βιβλίου “Πηγαινέλα στα σύννεφα”

  • Published in News

Όταν βγήκε ο ήλιος άρχισε το παραμύθι…


     Ένα παραμύθι γεμάτο εικόνες και χρώματα! Ένα παραμύθι εμπνευσμένο από τα ποιήματα του Γιώργου Σαραντάρη. Οι ζωγραφιές που έγιναν μπήκαν σε μια σειρά και έτσι συνέθεσαν το παραμύθι. Ήρωας της ιστορίας είναι ο Αλέκος. Ένα παιχνίδι των παιδικών του χρόνων, γίνεται η αφορμή για ένα ταξίδι μακριά από την πραγματικότητα. Από το παράθυρό του βλέπει έξω.  Η πόλη έχει αλλάξει. Χιλιάδες πουλιά έχουν εμφανιστεί κρύβοντας τον ουρανό και δημιουργώντας μια χρωματική πανδαισία. Όταν τα πουλιά φεύγουν, έρχονται τα όνειρα κι η αγάπη που διώχνει τη μοναξιά. Τώρα πια ο Αλέκος βλέπει σκάλες παντού. Δε διστάζει να σκαρφαλώσει. Δε διστάζει να παίξει με τα σύννεφα, να αφεθεί στη μαγεία των τοπίων. Κι όταν φτάνει η ώρα της επιστροφής, η σκάλα πέφτει στη θάλασσα. Τότε χιλιάδες παλιά παιχνίδια μπαίνουν στη σειρά δημιουργώντας μια γέφυρα για τη γη. Ο Αλέκος καβάλα στο άλογό του, σαν άλλος Δον Κιχώτης, ξεκινάει να πει το τραγούδι των παιχνιδιών.

       Οι εκδηλώσεις του προγράμματος «Συλλέγω Εμπειρίες » συνεχίστηκαν χθές Τετάρτη 6 Απριλίου 2016 , με το βιβλίο «Πηγαινέλα στα σύννεφα» του Αλέξη Κυριτσόπουλου.                                              

Τη δράση πραγματοποίησε η Εκπαιδευτικός κ. Κατερίνα Τζαναμπέτη.

Διαβάζοντας τα ποιήματα του βιβλίου τα παιδιά ανακάλυψαν  χρώματα, φώτα, παιχνίδια, ήλιους, θάλασσες, και σύννεφα. Αποτύπωσαν όλα αυτά στις δικές τους ζωγραφιές οι οποίες έγιναν ένας πίνακας κολάζ .

 

 

Last modified onThursday, 07 April 2016 10:23

5°C

Σιάτιστα

Light Rain

Humidity: 87%

Wind: 25.75 km/h

  • 24 Mar 2016 9°C 3°C
  • 25 Mar 2016 8°C -2°C