ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ

  • Published in News

Σήμερα, Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016,στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Σιάτιστας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τα παιδιά με θέμα την Κυκλοφοριακή Αγωγή. Η εκδήλωση βασίστηκε στο βιβλίο της εκπαιδευτικού Δώρας Γκουτζιαμάνη και του γελοιογράφου και εικονογράφου παιδικών βιβλίων Μιχάλη Κουντούρη. Τα παιδιά από γελοιογραφίες έμαθαν βασικούς κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας , συμπλήρωσαν ηλεκτρονικά τεστ, ζωγράφισαν σήματα και δικά τους σκίτσα.

Η γελοιογραφία στη διδασκαλία χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια από ολοένα και περισσότερους εκπαιδευτικούς . Δεν αντιμετωπίζεται μόνο ως εικαστική τέχνη, αλλά και ως ένα ευχάριστο εκπαιδευτικό εργαλείο, επικοινωνιακό και προκλητικό, ένα συμπλήρωμα για τον εκπαιδευτικό που θέλει να εφαρμόσει κάτι πιο δραστικό σε σχέση με τις παραδοσιακές μεθόδους διδασκαλίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την ίδια τη συγγραφέα Δώρα Γκουτζιαμάνη.

Η Δώρα Γκουτζιαμάνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σιάτιστα. Αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και από το Διδασκαλείο «Αλέξανδρος Δελμούζος» στη Ρόδο. Εργάζεται ως δασκάλα – Υποδιευθύντρια στο 1ο Δ.Σ. Κρεμαστής Ρόδου.

Ήταν ιδρυτικό μέλος της θεατρικής ομάδας «Άννα Ξανθάκη» του Πανεπιστημίου Αιγαίου και από το 1998 έως το 2004 υπεύθυνη σκηνοθέτης της ομάδας.

Κατά το 2011-2012 συμμετείχε στην εθελοντική ομάδα εργασίας για την καταγραφή και διάσωση των βιβλίων της πάλαι ποτέ Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κρεμαστής. Από το 2012 είναι μέλος και σύνδεσμος της educartoonστη Ρόδο και εκπονεί σχέδια εργασίας στην τάξη με τη χρήση γελοιογραφιών. Ήταν συντονίστρια του Εκπαιδευτικού προγράμματος για την 1η Γιορτή Κυκλοφοριακής Αγωγής που διοργανώθηκε από την Educartoonκαι το 1ο Δ.Σ Κρεμαστής το 2013

Συνεργάζεται με την ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου και είναι μέλος της κριτικής Επιτροπής του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού σκίτσου με θέμα την οδική ασφάλεια και την Κυκλοφοριακή Αγωγή.

Συνέγραψε με την Άννα Ξανθάκη το δοκίμιο «Ο τρελός του Σαίξπηρ».

Βραβεύτηκε από την επιτροπή θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για την καινοτόμο προσέγγιση και συμβολή της στην εκπαίδευση οδικής ασφάλειας.

 

Last modified onMonday, 18 July 2016 06:53

5°C

Σιάτιστα

Light Rain

Humidity: 87%

Wind: 25.75 km/h

  • 24 Mar 2016 9°C 3°C
  • 25 Mar 2016 8°C -2°C