Search

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2025. Στη βιβλιοθήκη όλα είναι Γιορτινά!

P1010052-1
P1010052-1
P1010052-1

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2025  και δέκατη έκτη μέρα της φετινής Καλοκαιρινής Εκστρατείας, με θέμα: Στη Βιβλιοθήκη όλα είναι Γιορτινά! Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2025 με γενικό τίτλο “Στη βιβλιοθήκη όλα είναι δυνατά: ήρωες και ξωτικά, μυθικά”, ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 8 Αυγούστου 2025. Το ταξίδι που μοιραστήκαμε με τους μικρούς μας φίλους κράτησε από τη Δευτέρα 16 Ιουνίου 2025 έως και την Παρασκευή 8 Αυγούστου 2025.

Μέσα από δεκαέξι δράσεις τα παιδιά που συμμετείχαν ανακάλυψαν κόσμους μαγικούς. Μύθοι και παραμύθια, γεμάτα ήρωες, τέρατα, μάγισσες και πολλά αλλόκοτα και μαγικά πλάσματα ενθουσίασαν τους φίλους μας. Τι σχέση έχουν οι περιπέτειες των γνωστών μας μυθικών ηρώων με τις περιπέτειες που αντιμετωπίζει ένας απλός άνθρωπος σήμερα ; Ποιοι ήταν οι Θεοί του Ολύμπου ; Που μπορούσε να βρει κάποιος σύμφωνα με τους μύθους ξωτικά και νύμφες ; Τι κοινά μπορεί κάποιος να εντοπίσει διαβάζοντας παραμύθια από χώρες πολύ μακρινές μεταξύ τους ; Αυτά και πολλά άλλα έγιναν γνωστά στα παιδιά που συμμετείχαν στις φετινές δράσεις. Μέσα από κατασκευές, ζωγραφιές, κουίζ και διλήμματα, τα παιδιά ταξίδεψαν με τον Οδυσσέα, αναρωτήθηκαν τι σκεφτόταν ο Αχιλλέας, όταν πολεμούσε και έμαθαν ακόμα και να φτιάχνουν τους δικούς τους μικρούς κεραυνούς.

Η καλοκαιρινή εκστρατεία δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη βοήθεια των εθελοντριών-εμψυχωτριών που και φέτος, όπως και κάθε χρόνο μοιράστηκαν τις γνώσεις και την εμπειρία τους με τους μικρούς μας φίλους. Τις ευχαριστούμε θερμά:

Ανδρίτσου Ελισσάβετ, Βρεφονηπιοκόμος

Γκίκα Ντίνα, Γεωλόγος

Γκούγκα Αναστασία, Νηπιαγωγός

Ζαγκουντίνου Θεοδώρα, Δασκάλα

Ζιώγου Ματίνα, Δασκάλα

Κακούλη Δάφνη, Φοιτήτρια Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης

Καρακώστα Αγνή, Φοιτήτρια Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης

Καρακώστα Αναστασία, Βρεφονηπιοκόμος

Κουζιάκη Μαρία, Καθηγήτρια Μουσικής

Μαγιάγκα Αντιγόνη, Φοιτήτρια Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης

Μπατσή Άννα, Γεωλόγος

Ροσοσνιώτη Ιωάννα, Φοιτήτρια Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας

Σαμαρά, Μαρία, Φοιτήτρια Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας

Σιάσιου Ελένη, Φοιτήτρια Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης

Τσάμπουρα Χρυσή, Φοιτήτρια Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης

Τσαούση Κατερίνα, Δασκάλα

Τσαφή Αναστασία, Φιλόλογος

Επίσης ευχαριστούμε το Μουσικό σχολείο Σιάτιστας «Κωνσταντίνος και Ελένη Παπανικολάου» καθώς και το Γεωπάρκο UNESCO Γρεβενών Κοζάνης για την συμμετοχή τους στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία. Τέλος, ευχαριστούμε τα ΜΜΕ (έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, ραδιοφωνικούς σταθμούς) Σιάτιστας, Βοΐου και Κοζάνης για την πολύτιμη συμβολή τους στην προβολή των δράσεων και την ενημέρωση της κοινής γνώμης σχετικά με τις εκπαιδευτικές δραστηριότητές μας.

 

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2025 διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στην αγαστή συνεργασία της ΕΒΕ και του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ (Διευθυντής: Καθηγητής Κωνσταντίνος Δ. Μαλαφάντης).